Klaudia
-3 °C
3 °C

Késelő bohócot keres a svéd rendőrség

2016.10.14. 21:40

Egy bohócmaszkos támadó késelt meg egy 19 éves férfit Svédországban. A férfi könnyebben sérült meg a vállán. A hallandi rendőrség egyelőre keresi a gyanúsítottat. A héten nem ez az első ilyesmi eset Svédországban: csütörtökön két bohócjelmezes halálosan megfenyegetett egy nőt, szerdán pedig több férfi négy tízéves gyereket vett körbe kamu láncfűrészekkel - írja a Guardian.

A jelenség nem Svédországban ütötte fel a fejét: az USA-ban még a McDonald's is arra kényszerült, hogy visszavegyenek Ronald McDonald jelenlétéből a cég marketingjében, ugyanis több alkalommal is dolga akadt a rendőröknek bohócruhásokkal az utóbbi időben.

A Telegraph gyűjtése alapján először idén augusztusban volt dolga bohócokkal a rendőrségnek: a kanadai Ottawában két tizenéves fiú zaklatott kisebb gyerekeket egy parkban. Az USA déli államaiból ezután terjedni kezdtek a videók, amiknek a lényege az volt, hogy ijesztő bohócruhában meg kellett megijeszteni embereket, felvenni, és feldobni a netre.

Azóta a lap szerint kilenc hasonló eset történt a három svédországi eseten kívül. Az USA-ban, Dél-Karolinában például bohócruhások próbáltak az erdőbe csalni gyerekeket, de olyan eset is volt, amikor az éjszaka kellős közepén egy bohócnak öltözött férfi fejszével fenyegette az autósokat egy benzinkút mellett. Az Egyesült Királyságban is többször hívtak rendőröket bohócok miatt és Hollandiában is láttak felfegyverzett bohócokat.