Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Vudu-átokkal fenyegettek és prostitúcióra kényszerítettek menekült nőket Ausztriában

2016.10.20. 13:53
A The Local cikke szerint egy embercsempészeket célzó osztrák akció során most először több menekültet is találtak az áldozatok között. A hat nigériai fiatal nőt prostitúcióra kényszerítették, szigorúan felügyelték és vudu-mágiával fenyegették őket.

Hat nigériai nőt szabadítottak ki az Europol által küldött embercsempészet-ellenes csapatok Ausztriában. A fiatal nők mindegyike 18 év körüli, most hazatértek Nigériába, írja az osztrák The Local.

Embercsempészekkel érkeztek Európába, akik Ausztriába érve tartozásukkal kezdték zsarolni, és prostitúcióra kényszerítették őket. Munkájukat szigorúan felügyelte egy madám, így a szökés lehetetlennek tűnt. Annyira féltek, hogy még vásárolni sem mertek egyedül kimenni. A mentőakció után egy bántalmazott nőknek fenntartott menedékközpontba vitték őket.

Azért sem mertek ellentmondani a bántalmazóiknak, mert mélyen hisznek a vudu-mágiában, és azt mondták nekik, hogy elátkozták őket:

ha ellenállnának, akkor a madám vudu-átka száll majd a családtagjaikra.

Gerald Tatzgern, az osztrák embercsempészet-ellenes erők feje azt mondta, a nők annyira mélyen hittek az átokban, hogy komoly erőfeszítésbe telt meggyőzni őket, hogy most már megmenekültek.

Az Europol-vezette művelet sikeresnek mondható, 29 áldozatot szabadítottak ki, és most először találtak köztük menekülteket is. Bordélyházakban, piroslámpás negyedekben és masszázsszalonokban razziáztak, és néhány menekültközpontot is ellenőriztek. Az áldozatok között kínai, román és szerb nőket is találtak, akiket prostitúcióra kényszerítettek. 18 embert letartóztattak embercsempészet, csalás és drogkereskedelem gyanújával.