Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Rendőrök menekítették ki a házából a szerb miniszterelnököt

2016.10.29. 23:24

A szerb rendőrség kimenekítette a házából Aleksandar Vucic miniszterelnököt és családját. A belügyminiszter, Nebojsa Stefanovic szombaton azt nyilatkozta, hogy a lépésre azért volt szükség, mert a miniszterelnök háza közelében egy komplett fegyverraktárra bukkantak.

A fegyverek között vállról indítható rakéták, kézigránátok és precíziós lőszerek is voltak. A muníciót Jajinci városában, egy bozótosban találták, közel ahhoz a keresztúthoz, ahol a hazafelé vezető útján a miniszterelnöknek lassítania kell az autójával.

A belügyminiszter azt nyilatkozta, hogy a rendőrség egy fülest kapott, így bukkantak rá a szállítmányra.

A miniszterelnök és a családja már biztonságban van. Nem véletlen, hogy a fegyverek egy olyan helyen voltak, ahol a konvojának tíz kilométeres óránkénti sebességre kell lelassítania. A likvidálások így mennek. A fegyvereket elrejtik egy bizonyos helyen, a tettesek használják őket, azután eltűnnek. Sajnos ez a bevett módszer.

– mondta Stefanovic.

Az MTI azt írja, az ügyben egyelőre nem tartóztattak le senkit, de az esetnek köze lehet ahhoz, hogy a szerb hatóságok a héten több embert is letartóztattak, akik a sajtó szerint államcsínyre készültek a múlt vasárnapi montenegrói választás napján.

Ivica Dacic szerb külügyminiszter az üggyel kapcsolatban tett nyilatkozatában megjegyezte, hogy sokan vannak, akik elutasítanak egy független politikát folytató vezetőt, aki nem külföldi érdekekben dolgozik, hanem Szerbia érdekében.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft