Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lemondott Izland miniszterelnöke

2016.10.30. 18:28

Lemond Sigurður Ingi Jóhannsson, Izland miniszterelnöke, miután a szombati választásokon egyrészt egyik párt sem tudott többséget szerezni, másrészt pártja, a korábban legerősebb Haladó Párt is leszerepelt, mindössze 11,5 százalékot szerzett, ezzel csak a negyedik legtöbb szavazatot sikerült megszereznie.

"Az alkotmány szerint cselekszem, amikor benyújtom a lemondásomat, és ha felkérnek, a posztomon maradok mindaddig, ameddig meg nem alakul az új kormány" - mondta Sigurður Ingi Jóhannsson az AFP tudósítása szerint.

A szombati választáson a Haladó Párt eddigi koalíciós partnere, a Függetlenségi Párt 29 százalékot ért el. Második helyre a Baloldali-Zöld Mozgalom került 15,9 százalékkal, rögtön utánuk ott a dobogón a Kalózpárt 14,5 százalékkal.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!