Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-5 °C
1 °C

Amerikai katonák és civilek haltak meg egy afganisztáni akcióban

2016.11.03. 15:09

Két amerikai katona meghalt, további kettő pedig megsebesült Afganisztánban csütörtökön egy olyan akcióban, amelyet afgán katonákkal együtt hajtottak végre két tálib vezető és azok harcosai ellen. Az összecsapásban életét vesztette 26 afganisztáni civil is.

A tálibok oldalán 67-en haltak meg, köztük a két célszemély. Az adatok az afgán hatóságoktól származnak. A tálib felkelők nyilatkozatában az olvasható, hogy harcosaik 16 amerikai katonával végeztek. Az AP amerikai hírügynökség megjegyzi, hogy a felkelők előszeretettel eltúlozzák harci sikereiket.

2016-11-03T133604Z 1 MTZGRQECB32J4508 RTRFIPP 0 USA-AFGHANISTAN-
Fotó: Nasir Wakif

Figyelem!

A harcok egyik civil áldozatát gyászolják a hozzátartozói

Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Az összecsapás az ország északi részén, Kunduz tartományban történt. Az afgán hatóságok közölték:  vizsgálatot kezdtek, hogy kiderüljön, miért járt a támadás ilyen sok civil áldozattal. A kunduzi rendőrfőnök azt mondta, hogy a két tálib vezető családtagjai közül is néhányan életüket vesztették. Feltételezések szerint többek halálát légicsapás okozta.  • Vennék
  • Hírek