Blanka, Bianka
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Rekord kártérítés: 36,6 millió dollárt ítéltek meg egy férfinak, akit megvertek a rendőrök

2016.11.07. 21:07

 William Jenningst 2010-ben ittas vezetés miatt tartóztatták le a rendőrök, majd a börtönben váratlanul a földre teperték, a fejét a betonba nyomták, és állítólag megverték. Az esetről videó is készült, a bíróság pedig 36,6 millió dollárt ítélt a bántalmazottnak, írja a usatuday.com

Az összeg rekordnagyságú, még magát a sértettet is meglepte. A rendőrök védői természetesen fellebbeznek a döntés ellen, mondván, a tisztek a helyzetnek megfelelően jártak el, és amúgy is túlzó az ítélet. Mások viszont úgy gondolják, hogy a bíróság így akar példát statuálni, különösen az utóbbi idők botrányai miatt.

Amerikában nem ritkák a rendőri túlkapások, a büntetések tízezer dollártól több tízmillió dollárig terjedhetnek. Az eddigi legnagyobb összeget (28 millió dollár) egy 1999-es chicagói eset után ítélték meg, amikor két rendőr addig vert egy férfit, míg az kómába esett, később pedig le is bénult.

1992-ben, Detroitben 5,2 milliót ítéltek egy Malice Green nevű fekete férfi családjának, akit két fehér rendőr halálra vert, miután nem akarta kinyitni a markát, amiben állítólag drog volt. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport