Blanka, Bianka
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Az EU-nak meg kell erősítenie a határait

2016.11.07. 19:12

Az osztrák védelmi miniszter, Hans Peter Doskozil szerint érvényét veszítette a migránsokról szóló Európai Unió és Törökország közötti megállapodás. Ezért az összes uniós nemzetnek meg kell erősítenie a határait, és fel kell készülnie a következő menekülthullámra, írja a Thelocal.

Egy a Bildnek adott interjúban Doskozil megjegyezte, hogy ő mindig is azt mondta, hogy az EU-Törökország megállapodás csak egy pótintézkedés addig, ameddig az EU fel nem készül arra, hogy hatékonyan megvédje a külső határait. Az osztrák külügyi- és integrációs miniszter, Sebastian Kurz pedig azt mondta, hogy törökök politikája egyre távolabb és távolabb kerül az EU-tól, és ez így nem működhet tovább. 

Az EU-Törökország menekültügyi megállapodás lényege egyébként az, hogy a Görögországba érkezett illegális határátlépőket és a görög hatóságok által elutasított menedékkérőket az EU visszaküldi Törökországnak. Cserébe ugyanannyi szír menekültet vesznek át tőlük,  felgyorsítják az uniós csatlakozási tárgyalásokat, hárommilliárd eurót adnak a törököknek és eltörlik a turistavízumot.