Heten haltak meg a londoni balesetben

2016.11.09. 11:33

Felborult egy villamos a dél-londoni Croydon városrészben szerda hajnalban. A balesetben 7 ember halt meg, és további 51-en megsérültek – írja a BBC. 

A baleset valamivel 6 óra után történt. Egy kétkocsis villamos borult fel egy alagút éles kanyarjában, egyelőre nem tudni, miért. A villamosvezetőt viszont a brit közlekedésrendészet szerda délután őrizetbe vette. A sérültek nagy része el tudta hagyni a villamost, öten ragadtak bent, közülük eddig három embert sikerült kiszabadítania a tűzoltóknak.

Robin Smith, a brit közlekedésrendészet képviselője korábban csak annyit mondott, halálos áldozatok is vannak, de a rendőrség később azt is közölte, hogy

heten haltak meg a balesetben.

A londoni mentőszolgálat szerint 51 sérültet szállítottak a Croydon Egyetemi Kórházba és a dél-londoni Tootingban található Szent György Kórházba. Utóbbi közleménye szerint 20 főt ápolnak még, közülük 4 sérült meg súlyosan.

Sadiq Khan londoni polgármester is megszólalt, azt mondta, a sürgősségi szolgálatok és a tömegközlekedési társaság nagy erőkkel dolgozik a sérültek ellátásán és a rend helyreállításán. A londoni rendőrség szerint komoly balesetről van szó. A helyszínen több mint 70 tűzoltó dolgozik.

A Croydon Tramlink villamosvonalat 2000-ben adták át, és 1952 óta a város egyetlen villamosvonala. A 28 kilométer hosszú vonalat 2015-2016-ban több mint 27 millió utas használta.