Előd
6 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Robbantás volt Afganisztánban a legnagyobb amerikai támaszponton

2016.11.12. 16:40 Módosítva: 2016.11.12. 18:24

Robbanás történt szombat reggel nem sokkal fél hat után a bagrami légi bázison, a legnagyobb amerikai támaszponton Afganisztánban, írta az MTI a NATO bejelentése alapján. A detonációnak legalább 4 halálos áldozata, és 17 sebesültje van. Állampolgárságukról sokáig nem volt információ, de a Pentagon mostanra közölte: mind a négyen amerikaiak. A robbantás megsebesített 16 másik amerikait és egy, a NATO-misszióban részt vevő lengyel katonát.

Parvan tartomány kormányzójának szóvivője elmondta, hogy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a támaszpont egyik ebédlője mellett. "Egyelőre nem tudjuk, ki volt a merénylő, de az biztos, hogy a támaszpont egyik afgán alkalmazottja" - mondta.

A tálib lázadók jelentkeztek a merénylet elkövetőjeként, szóvivőjük egy Twitter-posztban közölte, hogy ők a felelősek. A napokban ez már a második ilyen merénylet az országban, csütörtök este egy szintén tálib öngyilkos merénylő robbanószerrel megrakott teherautóval nekihajtott a mazari-sarifi német főkonzulátus épületét védő kerítésnek. A robbanásban vele együtt hat ember meghalt, mind helyiek. A támadásnak több mint százhúsz sebesültje volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport