Vendel
4 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Sting volt az első fellépő a merényletről elhíresült párizsi klubban

bataclan2
NTT
2016.11.13. 00:24

Egyperces csenddel emlékezett szombat este Sting a tavaly november 13-i párizsi merényletek áldozataira koncertje kezdetén a Bataclan koncertteremben, ahol a 130 áldozat közül kilencvenen vesztették életüket, írja az MTI.

bataclan1
Fotó: Bődey János / Index

A brit énekes koncertjével nyitott újra egy év után az egyik legrégebbi párizsi könnyűzenei szórakozóhely.

Ma este két dolgot kell összeegyeztetnünk, először emlékeznünk kell azokra, akik életüket vesztették a támadásban, aztán az életet, a zenét kell ünnepelnünk ezen a legendás helyen

− mondta franciául a brit énekes, amikor színpadra lépett. Az egyperces megemlékezést követően Fragile című számát énekelte el az áldozatok emlékére, amelyet a Message in a Bottle című sláger követett a közönség tapsvihara közepette. A sztár a Párizsban élő Ibrahim Maalouf trombitaművésszel lépett fel, aki a libanoni polgárháború elől menekült családjával Franciaországba.

Az 1500 férőhelyes, teljesen felújított koncertteremben az egy évvel ezelőtti terrortámadások mintegy négyszáz túlélője és az áldozatok hozzátartozói, hivatalos vendégek, köztük Audrey Azoulay kulturális miniszter és meghatott Sting-rajongók is helyet foglaltak. Többen könnyes szemmel fogadták az énekest.

DSC 1085
Fotó: Bődey János / Index

Fotós kollégánk a helyszínen volt, elmondta, több száz rendőr volt a környéken. A klub 50 méteres körzetét kordonnal zárták le. Sting a saját bevételét az egy évvel ezelőtti merényletek túlélői által létrehozott egyesületeknek ajánlotta fel. A koncertről film készült, amelyet vasárnap este több csatorna is sugároz. Kollégánk tavaly is a helyszínen tartózkodott a terrortámadás idején, képeivel a 2015-ös Sajtófotó pályázaton első helyezést ért el, képriport kategóriában.

A Police egykori frontembere az első művész, aki fellépett a támadás óta a Bataclanban, amely Párizs egyik legrégebbi és legismertebb könnyűzenei koncertterme. A tulajdonosok az újranyitás előtt teljesen felújították a szórakozóhelyet.