Rudolf
2 °C
13 °C

Majdnem százan haltak meg a súlyos indiai vonatbalesetben

2016.11.20. 07:49

Rengetegen, legalább 91-en meghaltak és több mint százötvenen megsérültek abban a súlyos vonatszerencsétlenségben, amely India északi, Uttar Prades államában történt vasárnap - közölte a helyi rendőrség.

Az első híradások még harminc halottról szóltak, de már azokban jelezték, hogy az áldozatok tényleges száma ennél jóval magasabb lehet. A Sky News és a BBC szerint eddig 91 holttestet találtak.

A baleset az észak-indiai Kánpur iparváros közelében történt vasárnap kora hajnalban. Az Indore és Patna között közlekedő személyvonat 14 kocsija kisiklott. Ennek oka egyelőre nem ismert.

Rendőrségi illetékesek közölték, hogy folyamatosan szedik ki a holttesteket a kisiklott vagonokból, de sok utas rekedt még az összeroncsolódott szerelvényben.

Indiában van a világ negyedik leghosszabb vasúthálózata, naponta mintegy húszmillió ember közlekedik vonaton, de a baleseti statisztikák kétségbeejtőek, évente több ezren halnak meg vonatszerencsétlenségekben. Gyakoriak a tragikus kimenetelű kisiklások is. Tavaly márciusban 39 ember halt meg és 150 megsérült egy ugyancsak Uttar Prades-i vonatbalesetben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport