Simon, Szimonetta
7 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Késsel szurkálta barátnőjét Lech Walesa unokája

2016.11.21. 14:24

Várhatóan gyilkossági kísérlet miatt vádat emelnek Lech Walesa volt lengyel államfő egyik unokája ellen, aki késsel megsebesítette ifjú barátnőjét - írta hétfőn a Niezalezna.pl lengyel hírportál alapján az MTI.

A hírforrás szerint szeptember elején a 19 éves Dominik Walesa - a Nobel-békedíjas lengyel politikus, a Szolidaritás szakszervezeti mozgalom egyik alapítója, volt lengyel államfő unokája - veszekedés közben késsel lábon szúrta a 22 éves lányt. A rendőrség később őrizetbe vette a fiatalembert. Megállapították, hogy teljesen józan volt tettének elkövetésekor, drogok hatását sem lehetett kimutatni. 

Eredetileg csak testi sértés okozásának vádjával akartak igazságügyi eljárást indítani ellene, de Zbigniew Ziobro igazságügy-miniszter elrendelte, hogy a vádat minősítsék át gyilkossági kísérletre. A hatályos törvény ezt a vádat helyezi ugyanis kilátásba minden olyan esetre, amelynél szúró- vagy vágófegyverrel okoznak sérülést. Ha a bíróság elfogadja az erre vonatkozó bizonyítékokat, Dominik Walesa tíz évig terjedő börtönbüntetésre számíthat. A TASZSZ orosz hírügynökség megjegyzi: korábban a rendőri jelentésben az szerepelt, hogy a lány nem volt életveszélyben.