Előd
6 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Tehervonattal érkeztek menekültek Magyarországon keresztül Münchenbe

2016.11.23. 19:36

Törökországból Magyarországon keresztül érkezett tehervonaton találtak menekülteket Münchenben - közölte a Bayerische Rundfunk (BR) bajor közszolgálati médiatársaság.

Az MTI szerint az öt férfi egy kívülről bezárt, leplombált konténerben volt, segélykiáltásaikat és kopogásukat a müncheni keleti rendező-pályaudvaron hallotta meg egy vonatvezető kedd este. A konténert tűzoltók nyitották meg. Elővigyázatosságból átkutatták a pályaudvaron várakozó szerelvénnyel szállított összes konténert, több embert nem találtak

A BR a határigazgatásért felelős szövetségi rendőrség adatai alapján hozzátette, hogy a 37 konténert szállító, 46658-as számú tehervonat Törökországból indult és Magyarországról érkezett Németországba. Célállomása a Giengen an der Brenz nevű Baden-Württemberg tartományi település.

A szövetségi rendőrség első megállapításai szerint a lezárt konténerből jó egészségi állapotban előkerült férfiak közül négyen afganisztániak, az ötödik pakisztáni. Egyelőre nem tudni, hogy miként kerültek a konténerbe és hová tartottak.