Előd
6 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

A bajor miniszterelnök meghívta Donald Trumpot Münchenbe

2016.11.24. 18:07

Horst Seehofer bajor miniszterelnök meghívta a német tartomány fővárosába, Münchenbe Donald Trump megválasztott amerikai elnököt, jelentette csütörtökön a Berliner Morgenpost című lap bajor kormányzati forrásokra hivatkozva. Horst Seehofer közvetlenül az amerikai elnökválasztás után írásban gratulált Donald Trumpnak, és azt üzente, hogy bármikor szívesen látják Bajorországban.

A kormányfő levelében kifejtette, hogy a látogatásra alkalmat adhat az 53. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia (MSC), amely Donald Trump elnöki beiktatása után négy héttel, február 17-én kezdődik. A biztonságpolitika davosi fórumának is nevezett MSC-n mindig sok állam- és kormányfő, védelmi miniszter és külügyminiszter vesz részt.

A háromnapos tanácskozáson nemzetközi szervezetek - köztük a NATO -, tekintélyes nemzetközi civil szervezetek - egyebek mellett a Human Rights Watch - és nagyvállalatok vezetőinek bevonásával vitatják meg a biztonságpolitika legégetőbb kérdéseit. Horst Seehofer az amerikai elnökválasztás után tett nyilatkozataiban óvott Donald Trump elhamarkodott bírálatától. Hangsúlyozta, hogy csak az új elnökkel folytatandó megbeszélések után lehet majd felmérni, miként alakulhatnak Németország, illetve Európa és az Egyesült Államok kapcsolatai.