Vilma
3 °C
11 °C

Képzéssel növelné a homoszexálisok elfogadottságát egy svéd város

2016.11.26. 14:23

Különös ötlettel állt elő egy svéd kisváros: mind az 5700 helyi dolgozót egy tolerancianövelő fejtágítóra köteleznék, hogy javuljon a viszonyuk a szexuális kisebbségekhez - írja a The Local svéd változata. 

A Karlskrona nevű település elöljárói online kurzusra íratnák be a munkavállalókat, ahol közelebbről megismerkedhetnének az LMBTQ (+tetszőleges számú betű) embereket érintő kérdésekkel, majd a tervek szerint munkahelyi meetingeken átbeszélnék a hallottakat. 

A Localnak nyilatkozó városi liberális képviselő szerint rettentő fontos, hogy az emberek tisztába kerüljenek a szexuális kisebbségekkel kapcsolatos témákkal, és ennek ez a képzés lesz a megfelelő útja. A projektre 10 ezer svéd koronát szán az önkormányzat, a végén a tervek szerint Karlskrona nyitott város lesz, ahol a meleg, biszexuális és transznemű emberek biztonságban érezhetik magukat. Hát, nem egy Ásotthalom, az biztos. 

Maga a kurzus ötlete egyébként nem teljesen egyedülálló, a város egészségügyi dolgozóinak egy része már "LMBTQ-hitelesített", mióta elvégezték a legnagyobb svéd melegjogi szervezet hasonló tanfolyamát.