Szilárda
0 °C
6 °C

Bevitte a turistákat a GPS a riói gettóba, egyből le is lőtték egyiküket

2016.12.10. 00:12

Megöltek egy, az unokatestvérével túrázó 52 éves olasz motorost a riói nyomornegyedben, miután odavezette őket a GPS-ük, írja a La Repubblica olasz lapra hivatkozva az RT.com.  Feltehetően a motor és a sisakkamera miatt azt hitték a helyi gengszterek, hogy rendőrök, és egyből lőttek.

Az incidenst túlélő férfi, Rino Polato azt mondta, amikor észrevették, hogy hova kerültek, már körbe is vette őket legalább tíz fiatal férfi gépfegyverekkel és pisztolyokkal. Az áldozatot fejbelőtték, rögtön meghalt. Azt, hogy a sisakkamera okozhatta a végzetét a férfinak, a rendőrség nyilatkozta az O Globo helyi lapnak.

Az áldozat unokatestvérét egy kocsiba ültették, az agyonlőtt férfi hulláját pedig a csomagtartóba tették. Ezután órákig mentek a városban, miközben meg is verték Polatót, és próbálták kideríteni, ki ő. Polato azt mondta a lapnak, amikor a gengszterek rájöttek, hogy turistát öltek meg, idegesek lettek, aztán kidobták őt és az unokatestvére hulláját a kocsiból. 

Polato ezután a rendőrségre ment, feljelentést tett, a rendőrök pedig elfogtak hét férfit és egy gyereket. Egyebek mellett gyilkossággal, emberrablással, lopással és erőszakkal gyanúsítják őket.

A két motor meglett, de a férfiak értékei, útlevele, kamerája nem.