Auguszta
-4 °C
2 °C

784 milliónyi arannyal léptek meg Franciaországban

2016.12.12. 14:18

Újabb elképesztő rablás történt hétfőn reggel Franciaországban, ezúttal három fegyveres rabolt ki egy páncélautót az A6-os autópályán, Lyontól nem messze, írja a francia Local. A három férfi 70 kiló aranyat zsákmányolt, melynek értéke forintba átszámítva nagyjából 784 millió.

Habár a rendőrök sok adatot nem közöltek, az már most világosan látszik, hogy az elkövetők profik voltak és előre kitervelték a rablást. A rendőrség közleménye szerint a két kocsival érkező rablók a páncélautó útját akkor vágták el, amikor az autópályáról lekanyarodott egy ipari telek felé. Átpakolták az aranyat a saját autójukba, a két őrt bezárták a páncélautó rakterébe, az otthagyott kocsijukat pedig felgyújtották. 

A rablók autója teljesen kiégett, a tűz pedig átterjedt több a közelben álló autóra is. A rendőrök még azelőtt kiérkeztek, hogy a tűz átterjedhetett volna a páncélautóra, így a két őrt sikerült épségben kiszabadítani. Az elkövetőket jelenleg is nagy erőkkel keresik.

Nem ez az első hasonló kaliberű rablás Franciaországban az elmúlt időszakban. November végén egy katari testvérpárt raboltak ki az A1-es autópálya párizsi szakaszán, akkor több mint 1,5 milliárd forintot ért a zsákmány.