13 évet kapott a 101 éves brit pedofil

2016.12.19. 13:56

Tizenhárom év börtönbüntetésre ítélték azt a 101 éves brit férfit, akiről pénteken mondta ki a birminghami bíróság, hogy bűnös gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények vádjában, írja a BBC.

Ralph Clarke-ot két egykori áldozata jelentette fel még tavaly augusztusban, az 1915-ben született férfi azóta előzetes letartóztatásban volt. Az egykor teherautósofőrként dolgozó férfi a vád szerint 1974-83 között követett el 30 rendbeli szexuális bűncselekményt gyermekkorúak ellen (21-et két kislány, 9-et egy kisfiú ellen). Clarke a tárgyaláson csak a kisfiú esetében ismerte el a bűncselekményeket. 

Ralph Clarke a legidősebb vádlott, akit valaha bíróság elé állítottak és bűnösnek nyilvánítottak a brit jogtörténetben. A BBC szerint a bottal járó férfi idős kora ellenére képes volt követni a tárgyalást, és nem mutatott megbánást.

A bíró dicsérte a férfi áldozatainak bátorságát, mint mondta, ez a példa is mutatja, hogy soha nem késő feljelentést tenni a pedofil bűncselekményeket elkövetők ellen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport