Előző nap is ölhetett a zürichi lövöldöző

2016.12.20. 17:59

Egy huszonnégy éves, ghánai származású, de svájci állampolgárságú férfi volt a zürichi lövöldöző, írja az MTI a svájci rendőrség keddi közleménye nyomán.

A hatóságok nem hozták nyilvánosságra az elkövető nevét, de közölték, hogy gyanújuk szerint vasárnap halálra késelt egy másik férfit egy játszótéren. Az áldozat dél-amerikai származású volt, szintén 24 éves.

A rendőrség szerint nincsenek egyértelmű jelek arra vonatkozólag, hogy a támadás iszlamista indíttatású lett volna. Az elkövetőnél tartott házkutatás során okkult jelképeket találtak. A rendőrök arra is rámutattak, hogy egyelőre semmilyen jel sem utal arra, hogy a zürichi lövöldözés összefüggne a Berlinben történtekkel.

A támadó hétfő este fél hat körül rontott be egy a zürichi főpályaudvar közelében található, főleg szomáliaiak által látogatott iszlám központba, ahol többször az imádkozókra lőtt, majd elmenekült. A támadás során egy 30, egy 35 és egy 56 éves férfi súlyosan megsebesült.

A rendőrség néhány órával később egy holttestet talált a támadás helyszínétől nem messze, ami alapján azt feltételezik, hogy az elkövető a támadást követően végzett magával. A férfit DNS-vizsgálattal azonosították, hét évvel ezelőtt ugyanis biciklilopás miatt került be a bűnügyi nyilvántartásba, DNS-mintát is ekkor vettek tőle a hatóságok. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport