Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

Magyarország világelső az egy főre jutó szekusok számában

2016.12.21. 18:03 Módosítva: 2016.12.21. 19:24

Biztonsági szakértők szerint a fél éve történt nizzai támadásnak figyelmeztető jelnek kellett volna lennie az európai biztonsági szervek számára. Felszólították a rendőrséget, hogy magáncégekkel együtt dolgozva végezzenek igényfelmérést, hogy mennyivel kell emelni a védelmisek számát. 

A júliusi nizzai teherautós támadás után nem okozhat meglepetést a merénylet a berlini Breitsheid téren. Várható volt egy hasonló mintára elkövetett rémtett."

- nyilatkozta Carsten Baeck, egy német kockázatfelméréssel foglalkozó cég vezetője. Szerinte ugyanis egy teherautót belevezetni a tömegbe sokkal kisebb tervezést igényel és jobban utánozható, mint egy bombával elkövetett merénylet.

000 JA6PR
Fotó: Barbara Gindl / AFP
Németországban sokan teszik fel most a kérdést, miért nem reagáltak erre hamarabb az európai biztonsági szervek létszámnöveléssel.

A Welt cikkében egy érdekes magyar vonatkozású grafikon is van: 2011-es adatok alapján a 100 000 főre eső biztonsági személyzet arányát mutatja. A világranglistát Magyarország vezeti, megelőzve Ororszországot és az USÁt is: az állami biztonsági alkalmazottak aránya nálunk ugyan nem olyan magas mint a második helyezett Bulgáriáé, de messze nálunk a legtöbb magáncég által alkalmazott biztonságis. Németország ezzel szemben a középmezőnyben végzett.