Irén, Írisz
6 °C
15 °C

A német rendőrség elfogott egy koszovói testvérpárt

2016.12.23. 03:15

Csütörtökről péntekre virradó éjjel letartóztatott a német rendőrség egy koszovói testvérpárt, akik egy oberhauseni bevásárlóközpontban terveztek lövöldözni - írja a Bild. A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy mennyire volt előrehaladott állapotban a tervük, és voltak-e társai a 28 és 31 éves férfiaknak.

Az első hírek szerint csütörtök kora-este nagy erőkkel vonultak ki civil és egyenruhás rendőrök az oberhauseni Centro bevásárlóközponthoz és a mellette lévő karácsonyi vásárhoz, hogy biztosítsák a helyszínt. A környéken készenlétbe helyeztek mentőket és tűzoltókat is, hogy szükség esetén azonnal a helyszínen tudjanak lenni. A hatóságok egészen az este tíz órás zárásig biztosították a helyszínt.

Egy csütörtök esti hír szerint egy Essenben elfogott, és egy szikh templom elleni korábbi merénylettel gyanúsított fiatalkorú már májusban beszélt ügyvédjének arról, hogy egy Ruhr-vidéki csoport merényletet tervez egy berlini karácsonyi vásáron, pontosan úgy ahogy az hétfő este történt. További részleteket azonban nem árult el. A rendőrség jelenleg vizsgálja a fiatalkorú kapcsolati hálóját és a nyilatkozatát. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!