Emőke
4 °C
20 °C

Karácsonykor robbantottak volna Melbourne-ben

2016.12.23. 08:32

Melbourne belvárosában karácsony napjára tervezett terrortámadásokat hiúsítottak meg a hatóságok - közölte az ausztrál rendőrségre hivatkozva az MTI.

A terv szerint a támadásokat a Fliders Street-i pályaudvaron, a központi Föderáció téren, valamint a Szent Pál Katedrális ellen akarták végrehajtani. Graham Ashton, Victoria állam rendőrfőkapitánya szerint a gyanúsítottakat egy ideje már megfigyelés alatt tartották, végül csütörtökön és pénteken több helyszínen razziáztak, és hét embert vettek őrizetbe. Két embert, egy 26 éves férfit és egy 20 éves nőt már elengedtek. Rendőrségi őrizetben maradt öt, 21 és 26 év közötti férfi. Négyen Ausztráliában születtek, az ötödik férfi egyiptomi-ausztrál kettős állampolgár.

Ashton szerint a gyanúsítottakat az Iszlám Állam propagandája inspirálta a támadások végrehajtására. A razziák során a rendőrök robbanószerkezet készítésére utaló bizonyítékokat foglaltak le, a Melbourne belvárosában tervezett merényleteket robbanószerekkel és egyéb fegyverekkel tervezték végrehajtani.

A rendőrség szerint a razziákkal megszűnt a terrortámadás fenyegetése, de a nyilvánosság megnyugtatása érdekében karácsony napján fokozott lesz a rendőri jelenlét a városban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!