Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Náci felvonulást adtak elő a tajvani diákok, lemondott az igazgató

2016.12.27. 00:55

Lemondott egy tajvani iskola igazgatója, miután az intézményében az egyik osztály náci felvonulást adott elő műsorszámként az iskola karácsonyi ünnepségén - írja a BBC. A felvonulás központi figurája maga az osztályfőnök volt, aki egy kartonból összetákolt tankból lengette a karját. 

A Taipei Times újságírója szerint több diák azért szavazott a náci felvonulásra, mert egyszerűbb volt az egyenruhájukat átalakítani, de előtte komoly esélyes volt az egyik tanár javaslata, ami szerint az arab kultúrából merítettek volna a felvonuláshoz. 

Az iskola vezetése elismerte, hogy nem nézte át rendesen az ünnepségre leadott terveket, és a nyilvános bocsánatkérés mellett azt ígérte, hogy nem fordul elő többet hasonló eset.

A diákoknak a történtek után előírták, hogy holokauszttal kapcsolatos dokumentumfilmeket kell nézniük, valamint olyan nagyjátékfilmeket, mint a Schindler listája, vagy Az élet szép.

Megszólalt az ügyben a tajvani elnöki hivatal is, és felszólította a gimnáziumot, hogy kérjen bocsánatot Izraeltől és Németországtól is.

A Tajpejben működő Izraeli Gazdasági és Kulturális Iroda a Facebookján ítélte el a történteket. A Német Intézet is elítélte a felvonulást.