Reklamált a petárdák miatt, agyonlőttek egy magyar férfit a Fülöp-szigeteken

2017.01.02. 13:39

Helyi idő szerint vasárnap hajnalban lelőttek egy magyar férfit a Fülöp-szigeteki Pavia településen. A 37 éves Melczer Dánielt az ABS-CBN hírportál szerint a szomszédja lőtte le, miután Melczerrel összevesztek azon, hogy a szomszéd nem hagyta abba a petárdázást. 

Melczer helyi idő szerint hajnali fél 1 körül szólt a lakópark biztonsági őrének, hogy zavarja a szomszéd, Lucindo Lim petárdázása. Az őr ki is jött és rá is szólt a szomszédra. Később viszont az őr egy sikoltást hallott, és amikor visszament a házhoz, a szomszédot egy 45-ös kaliberű pisztollyal a kezében találta, amit el is kobzott. 

Melczer holtteste csak később került elő, amikor szintén magyar menyasszonya arra ébredt, hogy a vőlegénye nincs mellette a szobában. Ekkor találta meg a férfi holttestét. A kiérkező rendőröknek a szomszéd beismerte, hogy lelőtte a magyar férfit, aki előtte állítása szerint úgy kijött a sodrából a petárdázás miatt, hogy megrugdosta őt. 

A rendőrség a gyilkosság helyszínén hét töltényhüvelyt talált, így a gyilkosság mellett azt is vizsgálta, hogy a biztonsági őr miért nem szólt rögtön, amikor elkobzott egy pisztolyt Limtől és hogyan nem vett észre (az áldozat barátnőjével együtt) hét lövést.

Az áldozat és párja már két éve élnek a Fülöp-szigeteken, ahol Iloilo városban egy éttermet üzemeltetnek.

Update: A Külgazdasági és Külügyminisztérium kérdéseinkre késő délután elmondta, hogy a manilai nagykövetség próbálta felvenni a kapcsolatot a helyi rendőrséggel, viszont a Fülöp-szigeteken ma munkaszüneti nap van, ezért a rendőrség csak helyi idő szerint kedden reggelre ígért érdemi tájékoztatást. A külügy így egyelőre azt sem tudja megerősíteni, hogy az áldozat és élettársa magyar állampolgárok-e.  Menczer Tamás, a KKM szóvivője elmondta, hogy a manilai magyar nagykövetség megpróbálta fölvenni a kapcsolatot az áldozat élettársával, de ez nem sikerült, és ő sem kereste a nagykövetséget. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport