Egy kanadai és egy orosz nő is meghalt az isztambuli merényletben

2017.01.02. 06:23

Egy kanadai és egy orosz nő is meghalt a szilveszter éjszaka végrehajtott, összesen 39 halálos áldozatot követelő isztambuli terrortámadásban

 Justin Trudeau kanadai miniszterelnök helyi idő szerint vasárnap este osztotta meg azt az értesülését, hogy az isztambuli Reina Klubban elkövetett vérengzés halálos áldozatai között egy kanadai állampolgárságú nőt is azonosítottak. A kormányfő együttérzését fejezte ki, egyúttal leszögezte, hogy Ottawa továbbra is együttműködik minden szövetségesével a terrorizmus elleni küzdelemben, és annak érdekében, hogy a terrorcselekmény elkövetőit bíróság elé állíthassák.

Ugyancsak hétfőre virradó éjszaka közölte Oroszország isztambuli főkonzulátusa, hogy egy orosz állampolgárságú nő is meghalt a terrorcselekményben. A korábban azeri állampolgárságúnak gondolt nő azonosítása befejeződött, személyazonosságát egyértelműen tisztázták.

E két bejelentéssel 26-ra emelkedett a külföldi halálos áldozatok száma. Az Anadolu török hírügynökség vasárnap késő este még 24 külföldi halálos áldozatról tudott.

A támadásról szóló cikkünket itt olvashatja el, itt pedig arról olvashat, mit éltek át a szemtanúk

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport