Edit
9 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Trump jobban hisz egy szivárogtatónak, mint a CIA-nek

2017.01.04. 19:51

Az egykori CIA- és Pentagon-szóvivő, George Little azt állítja, Trump beiktatása után az Egyesült Államok sokkal sérülékenyebb lesz, mint most. Ezt a kijelentést nem sokkal azután tette, hogy Trump lesöpörte a CIA bizonyítékait, amik arról szóltak, hogy az orosz hekkerek aktívan beavatkoztak az amerikai elnöki kampányba Trump oldalán. Csakhogy Trump a CIA helyett inkább Putyinnak és Julian Assange-nak adott igazat - írja a CNN.

Julian Assange
Julian Assange
Fotó: Stefan Wermuth/Files

Julian Assange, akinek a nevét a WikiLeaks-szivárogtatásoknál ismerte meg a világ, nemrég azt állította, hogy annak a hekkelésnek, aminek a demokraták estek áldozatul, semmi köze sincs az oroszokhoz. Putyin és Trump jó kapcsolatáról eddig is bővenlehetett olvasni, ezért Assange állítása kapóra is jött a leendő elnöknek.

Trump első hallásra igazat adott Assange-nak és rögtönkiírta twitterére, hogy

Assange azt mondta, egy 14 éves is fel tudta volna törni a demokraták szervereit - miért nem figyeltek oda jobban? És Assange azt is elmondta, hogy ezt nem az oroszok mondták neki!

Erre reagálva írta ki a fent említett CIA-s exszóvivő a saját twitterére: 

Szögezzük le: a megválasztott elnök Putyinnak és Assange-nak hisz a CIA helyett. Január 20. után kevésbé leszünk biztonságban.