Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elfogták a férfit, aki miatt sötétbe borulhattak a tévék a dán királynő beszéde alatt

2017.01.05. 19:54

Őrizetbe vettek a dán hatóságok egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megzavarta II. Margit dán királynő újévi köszöntőjének televíziós közvetítését. Szilveszter este éppen a királynő hagyományos újévi beszédét megelőző pillanatokban sötétedtek el a képernyők Dánia-szerte. A dpa német hírügynökség szerint a műszaki hiba mögött hekkertámadás is állhatott.

II. Margit újévi köszöntőjét minden évben több mint kétmillió ember nézi meg szilveszterkor. Ez alkalommal azonban rekord alacsonyak voltak a nézettségi adatok, mivel a Yousee tévétársaság adását megzavarták. Sok csalódott dán a tévé helyett az interneten próbálta követni az újévi beszédet, de a DR állami adó honlapja hamar túlterhelődött.

A dán hatóságok azzal gyanúsítják az 51 éves férfit, hogy átfogóan zavarta a televíziós közvetítést. A nyomozók a férfi őrizetbe vétele mellett házkutatásokat tartottak és műszaki eszközöket foglaltak le, írja az MTI.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!