Robbantottak egy szír városban, 43-an meghaltak

2017.01.07. 13:46 Módosítva: 2017.01.07. 15:27

43-an meghaltak egy robbanásban szombaton Szíriában, az Azaz nevű, török határ közelében fekvő városban - írja a New York Times. A robbanás a lázadók által uralt település forgalmas központjában következett be, több tucat ember meg is sebesült. 

A Syrian Observatory for Human Rights szerint 43-an, az Azaz Media Centre szerint akár ötven áldozat is lehet, többségük civil, de hat lázadó katona is meghalt. Az Aleppo Media Centre arról számolt be, hogy egy autóba rejtett bomba robbant fel egy kormányépület közelében. A hangját még a határ túloldalán található Kilisben is lehetett hallani a török Dogan hírügynökség szerint. A sérültek egy részét is a kilisi kórház fogadja majd. 

Azaz a törökök által támogatott Szabad Szír Hadsereg (FSA) egyik főhadiszállása, a mérsékelt lázadók szövetségese. Az FSA-nak nagy szerepe volt abban, hogy sikerült kiűzni az Iszlám Államot a határmenti területekről. A török katonaság szóvivője azt nyilatkozta szombaton, hogy az elmúlt 24 órában az Isis 21 katonáját ölték meg, és a terrorszervezet 12 állására mértek légicsapást.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport