Auguszta
-3 °C
2 °C

Terroristákat segítő férfiakat fogtak el Brüsszelben

2017.01.11. 20:59

Két újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a belga hatóságok a 2015. november 13-i párizsi merényletekkel összefüggésben - írja az MTI.

A gyanúsítottakat egy brüsszeli házkutatásnál vették őrizetbe, előzetes letartóztatásukról hamarosan dönteni fog a bíróság. Az ügyészség nem közölt további információkat a nyomozás érdekeire tekintettel.

A La Derniére Heure című napilap szerint a gyanúsítottak logisztikai támogatást nyújtottak a márciusban Brüsszelben öngyilkos robbantásokat elkövető el-Bakraoui fivéreknek, névtelenséget kérő források arról számoltak be, hogy üzeneteket közvetítettek az érintett terrorsejthez tartozó dzsihadisták között.

Tavaly március 22-én a belga fővárosban, a Zaventem repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson is terrortámadást hajtottak végre, 32 ember halálát okozva. 2015. november 13-án Párizsban hét helyszínen követtek el merényleteket, amelyekben 130-an vesztették életüket. A hatóságok szerint bizonyított kapcsolat van a merényleteket kitervelők és elkövetők csoportjai között. Mindkét támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett.