Nincs megállás, Erdogan ügyészei tovább folytatja a bukott puccs miatti tisztogatást

2017.01.21. 17:11

További 400 ember, köztük katonák és biztonsági tisztviselők letartóztatását rendelték el török ügyészek Törökország 48 tartományában a tavaly júliusi meghiúsított puccskísérlet nyomán - írta az MTI. 

Helyi hírek szerint azzal gyanúsítják a körözött embereket, hogy ugyanazt a ByLock titkosított üzenetküldő programot használták, amelyet a puccsisták is használtak az államcsínykísérlet előkészítésekor. A Habertürk értesülései szerint az ügyészek a haditengerészet 123 katonájának és 187 biztonsági tisztviselő letartóztatását rendelték el. Az ügyészségi utasítások keretében eddig 12 embert fogtak el Isztambulban és Ankarában - tette hozzá a török hírtelevízió.

A török hatóságok hivatalosan eddig több mint 40 ezer embert tartóztattak le a hadsereg július 15-i, kudarcba fulladt puccskísérletével összefüggésben, amelyben - hivatalos összesítések szerint - 248-an haltak meg és 2193-en megsebesültek.

A letartóztatások mellett közel 130 ezer embert menesztettek vagy függesztettek fel állásából egyebek közt a rendőrség, a katonaság soraiból, az igazságszolgáltatás és a média, valamint az oktatás területéről, azzal gyanúsítva őket, hogy kapcsolatban álltak az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen hitszónok mozgalmával, amelyet a török hatóságok a hatalomátvételi kísérlettel gyanúsítanak.  • Hírek
  • Hírek