Rudolf
2 °C
13 °C

Egy menekült kislány levélben kéri Trumpot, hogy tegyen rendet Szíriában

2017.01.25. 09:51

Bana Alabed, a hétéves kislány, aki azzal lett híres, hogy a szétbombázott Aleppóból posztolt a Twitterre a polgárháborús mindennapokról, levelet írt Donald Trumpnak. A levelet a jelenleg Törökországban menekültként élő kislány édesanyja küldte el a BBC-nek.

Kedves Donald Trump,!

A nevem Bana Alabed, egy hétéves szír lány vagyok Aleppóból. Tavaly decemberben hagytam el az ostrom alatt álló város keleti részét. Egyike vagyok azoknak a szíriai gyerekeknek, akik átélték a háború borzalmait

– kezdi a lány, aztán elmondja, hogy most már békében él Törökországban, de hozzá hasonló szír gyerekek milliói szenvednek továbbra is a háborúban. Arra kérte az új amerikai elnököt, hogy segítsen a béke megteremtésében:

Muszáj tennie valamit a szíriai gyerekekért, mert ők is ugyanolyan gyerekek, mint az ön gyermekei, ugyanúgy megérdemlik a békét. Ha megígéri, hogy tesz valamit értük, akkor a barátja leszek.

Az, hogy Trump hogyan áll majd a szír helyzethez, nem egyértelmű. Az Obama-kabinet a felkelőket támogatta Szíriában, ezzel szemben lehetséges, hogy Trump – Vlagyimir Putyinhoz hasonlóan – a szír elnök, Bassár el-Aszad mellé áll majd.