Azonosították a férfit, aki egy légikatasztrófa helyszínén lett öngyilkos

2017.01.27. 08:32

Azonosították egy férfinak a holttestét, akire tavaly bukkantak rá az angliai Saddleworth Moornál. A holttestet 2015 decemberében fedezték fel, a Dove Stone Víztározónál. A rendőrségi vizsgálat mostanra kiderítette, hogy a férfi a 67 éves David Lytton volt.

Lytton két nappal korábban érkezett a pakisztáni Lahore-ból a londoni Heathrow repülőtérre. Az utaslistán azonosították a fotója alapján, és egy kültéri kamera is rögzítette a férfit. A rendőrségi vizsgálat kiderítette, hogy Lytton Pakisztánból érkezett, és láthatóan eszében sem volt visszatérni.

Lytton holttestét ruhástul fedezték föl az egyik tartály tövében. Nem volt nála se tárca, se telefon, se semmi, ami alapján azonosíthatták volna; csak az előző napi vonatjegye, és 130 font készpénz.

A rendőrség már korábban megállapította, hogy Lyttonnal sztrichninmérgezés végzett; ez arra utal, hogy a férfi öngyilkos lett.

Mielőtt megtalálták a holttestét, Lytton 200 mérföldet utazott Saddleworth Moorig, Londontól Manchesterig. Később bemenet a greenfieldi Clarence pubba, és megkérdezte a tulajdonost, hogy merre vezet az út a hegy teteje felé. Innen mindössze fél kilométerre volt a csúcs, a kocsmában azonban a rossz idő miatt nem javasolták a kirándulást. A férfi sötétedés után, délután fél 5-kor mégis nekivágott az útnak. A holttestét másnap reggel találták meg a hegyen.

Mielőtt azonosították volna, több teória is keringett arról, hogy Lytton miért választotta ezt a furcsa helyszínt az öngyilkosságához. Egyesek szerint egy 1949-es repülőgép-baleset helyére tartott, hogy így gyászolja meg a balesetben elhunyt családtagjait. Lytton holttestét ugyanis pont ott találták meg, ahol 1949-ben a British European Airways Douglas DC–3-asa lezuhant.

Az összefüggésre felfigyelő oldhami nyomozók elővették a hatvanhat évvel ezelőtti repülőgép-szerencsétlenség aktáját. Kiderült, hogy a nyolc túlélő között két gyermek volt: az 5 éves Stephen Evans és a 2 éves Michael Prestwich. Később kiderült, hogy vakvágányon járnak.

Lyttont egy rokona DNS mintája alapján azonosították. A haláláról értesítették a családját is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport