Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Hivatalos: Gorka Sebestyén tényleg Trumpnak dolgozik

2017.01.31. 10:34

Emlékeznek még Gorka Sebestyénre? Londoni emigráns magyarok gyermeke, az Antall-kormány idején a Für Lajos vezette hadügynek dolgozott, majd Orbán tanácsadója lett. 

16387126 10154931316696585 1136970103696117957 n
Fotó: Sebastian Gorka

Gorka a twitteren jelentette be, hogy immár hivatalos az, amit a Business Insider nyomán egy hete a 444 is megírt: Donald Trumpnak, az Amerikai Egyesült Államok elnökének fog dolgozni

Borítékolhatóan Gorka lesz a Trumphoz legközelebb álló magyar, vagyis az amerikai elnök minden bizonnyal kikéri majd a véleményét a magyar ügyekről. Ebből a szempontból nem annyira szerencsés, hogy Gorka a 2006-os Fidesz bukás után Orbán Viktor ellen fordult. Ekkor jelent meg egy álnéven írt cikk a Magyar Nemzetben, ahol Áder Jánost és Schmidt Máriát is Orbán-ellenes szervezkedéssel vádolták meg. Többen mondogatták akkoriban a Fideszben, hogy kéne egy igazi konzervatív párt, vagy egy Orbán nélküli Fidesz.

2007 januárjában maga Gorka beszélt a Klubrádióban arról, hogy a Fideszben három, egymással is vitázó érdekcsoport (Orbán-Simicska, Schmidt-Stumpf, Pokorni) van, és ezek ki akarnak hasítani maguknak egy pártot. 

Gorka meghallani vélte az idők szavát, pont ekkoriban alapította meg az Új Demokratikus Koalíció nevű képződményét, ami érdeklődés hiányában elhalt, Gorka meg elment Amerikába szerencsét próbálni. A Breitbart nevű trumpista lap szerkesztője lett, sokat szerepelt a Fox Newson, volt, hogy Trumppal közösen, így került képbe Trump stábjában. Nagy valószínűséggel a szintén a Breitbartból érkezett Steve Bannon, Donald Trump stratégiai főtanácsadója alatt fog dolgozni.

Csak reméljük, hogy ebben a minőségében nem történik vele olyan malőr, mint 2002-ban. A Medgyessy Péter múltját vizsgáló bizottságban azért nem dolgozhatott, mert egyetemistaként a nagy-britanniai területvédelmi katonai erő egyik hírszerző századának volt a tagja, így személye Budapesten nemzetbiztonsági kockázatot jelentett.