Judit
2 °C
7 °C

Leégett egy gyár a Fülöp-szigeteken

2017.02.02. 10:51

Leégett egy háztartási eszközöket gyártó üzem a Fülöp-szigetek északi részén, a tűzben legalább 104 ember megsérült - írja a helyi médiára hivatkozva az MTI.

A General Trias városában lévő gyár dolgozói szerda este hat körül egy robbanást hallottak az első emeletről, majd kigyulladt az épület. A tűzoltóknak csak hajnali fél egyre sikerült megfékezniük a lángokat.  A tűzben megsérült emberek közül negyvenet még mindig kórházban ápolnak, néhány munkás testfelületének 75-90 százaléka megégett.

A japán exportra termelő üzemnek körül-belül hatezer alkalmazottja van, azt viszont még nem tudni, hogy a tűz idején hányan lehettek a háromszintes gyárban. Az üzem vezetése sokak hollétéről továbbra sem tud semmit. Azt egyelőre a tűzoltók sem tudják, hogy van-e halálos áldozata a tűznek. A tűz becslések szerint 3 milliárd pezós ( nagyjából 17 milliárd forintos) kárt okozhatott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?