Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-3 °C
5 °C

Az új amerikai ENSZ-nagykövet Oroszországot vádolja az ukrán harcok kiújulásáért

2017.02.03. 00:33

Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet Oroszországot vádolta a harcok kiújulásáért Kelet-Ukrajnában, és figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok nem enyhíti az Oroszországgal szemben az ukrajnai konfliktus miatt hozott szankciókat, amíg a Krímet vissza nem szolgáltatják Kijev fennhatósága alá.

Sajnálom, hogy első felszólalásom alkalmából el kell ítélnem Oroszország agresszív cselekedeteit

- mondta Haley az ENSZ New York-i székhelyén az világszervezet Biztonsági Tanácsában csütörtökön. Azt mondta, az USA szeretne jó kapcsolatot kialakítani Oroszországgal, de a kelet-ukrajnai helyzet súlyossága megköveteli Oroszország tetteinek komoly elítélését. Az ENSZ-nagykövet szerint az Ukrajna miatti feszültségeknek nem lesz egyhamar végük, ahogy a Krím bekebelezése miatt Oroszország ellen hozott szankcióknak sem.

Haley hangsúlyozta: az Egyesült Államok továbbra is sürgeti a félsziget orosz megszállásának végét. A Krím az USA álláspontja szerint Ukrajna része, és a Krímmel kapcsolatos szankciók addig maradnak érvényben, amíg Oroszország vissza nem adja a félsziget irányítását Ukrajnának.  • Vennék
  • Hírek