Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Francia diák állhat a Breitbart európai terjeszkedésének útjába

2017.02.03. 18:34

Egy párizsi diák állhat az amerikai alt-right és Donald Trump fő szócsöveként számon tartott Breitbart európai terjeszkedésének útjába - írja a Local. Az Antonin néven emlegetett francia három olyan domaint is megvett, amit a Breitbart egy esetleges expanzió során használhatna.

Antonin azután döntött a vásárlás mellett, hogy Alex Marlow, a Breitbart jelenlegi főszerkesztője egy novemberi interjú során német és francia oldalak létrehozását pedzegette. Értelemszerűen mindkét országban az amerikaihoz hasonló jobboldali fordulat segítése lenne a cél, Antonin pedig úgy gondolja, a franciák talán túlságosan jó táptalajt biztosítanának ehhez.

A férfi azonnal felkereste az OVH névre hallgató francia domain szolgáltatót, ahol rögtön három potenciális címet is megvett. Ezek a következők:

  • breitbart.fr
  • breitbartnews.fr
  • breitbartnewsnetwork.fr

Azt is elmondta, hogy bármekkora árral fordulnak hozzá, nem fogja eladni a címeket, valamint azon is elgondolkodott, hogy a forgalmat egy nonprofit szervezethez irányítja róluk.

Ez az akció talán nem akadályozza meg a Breitbart terjeszkedését, de az biztos, hogy sok fejtörést fog okozni nekik. Emellett persze a Marine Le Pen vezette szélsőjobbos Nemzeti Front számára is nagy pofon, ők ugyanis már korábban üdvözölték a Breitbart szándékát.