Judit
3 °C
7 °C

Saját anyját rabolta volna ki egy fiatal Bécsben

2017.02.03. 21:30

Egy 18 és egy 23 éves fiatalembert tartóztattak le a rendőrök Bécsben, akik januárban pisztollyal (vagy annak látszó tárggyal) próbáltak meg kirabolni otthonában egy 35 éves nőt. Később kiderült, hogy az áldozat a fiatalabbik fiú anyja volt, írja a Local osztrák kiadása.

A két maszkos elkövető január 12-én, csütörtökön, kora délután csengetett be a nő lakásába, majd amikor az ajtót nyitott, erővel hatoltak be oda. Az áldozat előbb sikítozni kezdett, majd megpróbálta a fiatalabbik elkövetőt kilökdösni az otthonából, ám a dulakodás közben mindketten a padlóra estek. Ekkor a társa lekapott a falról egy értéktelen díszkardot, és mindketten elmenekültek.

Az esetet a nő azonnal jelentette a rendőrségen, illetve jelezte, hogy gyanúja szerint a gyermekének is köze lehet a rabláshoz. A nyomozás végül igazolta a megérzéseit: a 18 éves fiút nyolc nappal később fogták el, 23 éves társát pedig február másodikán, csütörtökön. Mindketten beismerték bűnösségüket, és elmondták, hogy a nő pénzét szerették volna megszerezni.

Egyelőre még nem derült ki, hogy valódi pisztolyokkal törtek-e be a lakásba, ezeket ugyanis nem találták meg. Az idősebb fiatalember azt sem tudta megmondani, hogy miért kapta le a kardot a falról, azt állítja, ittas volt, amikor az eset történt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?