Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Huszonkét csecsent vett őrizetbe az osztrák rendőrség

2017.02.04. 13:12 Módosítva: 2017-02-04 18:41:42

Huszonkét csecsent vett őrizetbe péntek este az osztrák rendőrség Bécs Floridsdorf nevű városrészében, írja az MTI helyi hatóságokra hivatkozva.

A Floridsdorfban összegyűlt csoportról helyi lakosok értesítették a rendőrséget. A gyanúsítottak azt mondták, hogy "csak sétálnak", illetve azt is említették, hogy esküvőt ünnepelnek. Az akcióban

egy gépfegyvert, egy pisztolyt és lőszereket is lefoglaltak, ezeket a rendőrök a hóban találták meg.

A helyszínre azonnal kihívták a bécsi rendőrség kommandósait.  A rendőrség közölte, hogy mind a huszonkettő, 25 és 55 év közötti férfit őrizetbe vették a helyszínen.

A rendőrség kutyákkal átkutatta a gyanúsítottak által használt több gépkocsit. Az ügyben megindult a nyomozás, jelenleg az előállítottak kihallgatása folyik. A bécsi rendőrség szóvivője arról adott tájékoztatást, hogy az osztrák büntető törvénykönyv 246. paragrafusa értelmében államellenes összeesküvés gyanújával indult eljárás.

Az eset hátteréről egyelőre nem árult el többet a rendőrség.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?