Lenke
17 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Mégis beutazhat az USA-ba az életmentő műtétre váró iráni kisbaba

2017.02.04. 08:06
170203024856-trump-travel-ban-on-iranian-baby-heart-surgery-imag
Fotó: Samad Teghizadeh

Rendkívüli eljárás keretében beutazhat az Egyesült Államokba életmentő szívműtétre a bevándorlási rendelet által sújtott iráni kisbaba, közölte Andrew Cuomo, New York állam kormányzója.

Cuomo helyi idő szerint pénteken közölte, hogy a manhattani Mount Sinai klinika felajánlotta, hogy elvégzi a műtétet. A család azonban később az oregoni Portland mellett döntött, ahol egy rokonuk él, írja az MTI.

A kislány családja a héten akart az Egyesült Államokba utazni, miután turistavízumot kapott Dubajban. Donald Trump elnök rendeletének a hét, többségében muzulmán országból beutazókra vonatkozó ideiglenes tilalma miatt azonban visszafordították őket.

Cuomo közölte, hogy a Nemzetközi Menekültsegítő Program (IRAP) New York-i székhelyű jogsegélyszervezettel működött együtt, hogy mentességet érjen el a rendelet hatálya alól a kis Fatima számára.

Szombat reggel írtuk, hogy i deiglenesen felfüggesztette Donald Trump amerikai elnök hét, muszlim többségű ország állampolgáraira vonatkozó beutazási tilalmi rendeletét egy seattle-i szövetségi bíró. Az azonnali hatályú döntés országos érvényű.