Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Titkos helyen dolgoznak már a berlini mészárosra lecsapó milánói rendőrök

2017.02.05. 15:28

Biztonsági okokból titkosított szolgálati helyre helyezték át azt a két fiatal olasz rendőrt, akik december 23-án Milánóban feltartóztatták és tűzharcban megölték Anis Amrit, a berlini kamionos terroristát, írja az MTI olasz sajtóhírek alapján.

Eddig Luca Scata és Christian Movio is Milánóban szolgált, a peremkerületként ismert Sesto San Giovanniban. Itt, a helyi vasútállomás előtt kapcsolták le egy éjszakai rutinellenőrzés során Anis Amrit, aki tüzet nyitott rájuk. A tunéziai férfi megsebesítette a 36 éves Christian Moviót, társa, a 29 éves Luca Scata viszont lelőtte a merénylőt.

Az eset után a két rendőr neve és fényképe is azonnal nyilvánossá vált, a közösségi oldalakon hősökként ünnepelték őket. Nem sokkal később azonban a hatóságok bezáratták a rajongói oldalakat, és a két rendőrt védelem alá helyezték családjaikkal együtt, bosszútól tartva. Mindkét rendőr először szabadságot kapott, majd a milánói rendőrségen irodai munkát végeztek. Most ismeretlen helyre és munkakörbe kerültek át, az olasz sajtó értesülései szerint kiemelt szolgálatra, ami előléptetésnek számít.