Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Irak tudja, hol bujkál az Iszlám Állam vezére

2017.02.07. 15:43

Haider al-Abadi, iraki miniszterelnök kedden bejelentette, tudják hol tartózkodik Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam vezetője - írja a Telegraph

Majdnem teljesen egyedül maradt, nincs sok ember akiben megbízhat. Teljesen el van szigetelődve, minden lépését figyeljük.

- mondta Al-Abadi a France24 nevű tévéadónak. Azt is elmondta, hogy Bagdadi más terroristákkal sem gyakran kommunikál. A miniszterelnöktől megkérdezték, hogy a terroristavezér Moszulban, az Iszlám Állam utolsó iraki erdőjében tartózkodik-e, de hárította a kérdést.

Al-Bagdadi tartózkodási helyéről sok spekuláció született már. A korábbi iraki nyilatkozatok alapján Szíria északkeleti része és Irak északnyugati része között ingázik, a moszuli offenzíva óta azonban jelentősen lecsökkent a mozgástere. Többször volt szó arról is, hogy megsebesült, ezeknek azonban egyikét sem erősítették meg. A terroristavezér elfogásához vezető információért jelenleg 25 millió dollárt fizetne az amerikai állam.