Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Rengetegen haltak bele a brazil sztrájkba

2017.02.07. 10:06

Legalább hatvanketten meghaltak a délkelet-brazíliai Espírito Santo állam fővárosában, Vitóriában kialakult erőszakhullámban, amely azután kezdődött, hogy a katonai rendőrség sztrájkot hirdetett a közbiztonsági beruházások hiánya miatt – írta az MTI.

A helyi kormány nem fektet a közbiztonságba, elbátortalanítja a munkaközösségeket és nem értékeli az alkalmazottait – közölte az EFE spanyol hírügynökséggel Jorge Emiliano Legal, az állam rendőrségi szakszervezetének elnöke.

A szombaton kezdődött sztrájk óta jelentősen megnőtt a bűncselekmények, különösen a gyilkosságok és rablások száma. Eddig összesen 62 ember halt meg.

A szakszervezeti vezető szerint a városban "valóságos káosz" uralkodik, és a helyieket nyugtalanítja a sztrájk kezdete óta tapasztalható erőszak.

A kormányzó kérésére a védelmi minisztérium beleegyezett a fegyveres erők bevetésébe annak érdekében, hogy "biztosítsák a törvényt és a rendet". Raul Jungmann védelmi miniszter elmondta, hogy a jelenleg Vitóriában járőröző 200 katona mellett megközelítőleg további 1000 fő, köztük szövetségi rendőri elitegységek és katonák bevetésére számítanak.