Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elítélték, valószínűleg nem indulhat Putyin ellenzéki kihívója

2017.02.08. 15:20

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte egy orosz bíróság szerdán a sikkasztással vádolt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki bloggert és politikust, illetve vádlott-társát, Pjotr Oficerovot, írja az MTI. A kirovi törvényszék döntése értelmében Navalnijt öt, Oficerovot pedig négyéves felfüggesztett szabadságvesztésre, illetve fejenként 500 ezer rubeles (2,5 millió forintos) pénzbüntetésre ítélték. Ha az ítélet jogerősre emelkedik, akkor az ellenzéki Navalnij nem indulhat majd a 2018-as orosz választásokon.

Navalnij, aki Vlagyimir Putyin éles bírálójának számít, máris bejelentette, hogy fellebbezni fog. A ügyben már született nem jogerős ítélet, az orosz legfelsőbb bíróság tavaly novemberben perújrafelvételt rendelt el. Navalnij ezután jelentette be, hogy indul az elnökválasztáson. 

A vád szerint Navalnij és vádlott-társa 2009-ben több mint félmillió dollár - 10 ezer köbméter fa ára - elsikkasztásával megkárosította a Kirovlesz állami fafeldolgozó céget.