Szilvia
5 °C
16 °C

Felszámolták az eddigi legnagyobb embercsempész-hálózatot Albániában

2017.02.08. 20:49

A menekültválság kezdete óta a legnagyobb és a legszerteágazóbb kapcsolatrendszerű embercsempész-hálózatot számolta fel az albán rendőrség, írja az MTI. Tavaly szeptember óta 18 embert vettek őrizetbe a hatóságok.

A letartóztatottakat azzal vádolják, hogy menekülteket szállítottak Észak-Afrikából és a Közel-Keletről Ausztriába és Németországba. A hatóságok szerint az is jól látszik, hogy milyen jól szervezett volt a hálózat. Az észak-franciaországi Calais-ban a helyi hatóságok közlése szerint négy olyan embert vettek őrizetbe kedden, akikről azt feltételezik, hogy egy albániai embercsempész hálózat tagjai.

A menekülteket Görögországból Albánián, Koszovón, Szerbián és Magyarországon keresztül csempészték Ausztriába és Németországba

- mondta az albán ügyészség egyik szóvivője az AFP-nek. A gyanúsítottak fejenként 900 és 1250 euró (280 ezer és 388 ezer forint) közötti összegeket követeltek a menekültektől.

Az úgynevezett balkáni útvonalon keresztül 2015 és 2016 eleje között több százezer illegális bevándorló érkezett Nyugat-Európába. Az embercsempészek üzletét az lendítette fel, mikor az érintett államok tavaly márciusban lezárták ezt az útvonalat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?