Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Terroristák próbáltak lerohanni egy szomáliai szállodát

2017.02.08. 08:51

Az al-Shabaab szomáliai terrorszervezet fegyveresei megpróbáltak lerohanni szerdán egy szállodát Puntland autonóm régió székhelyén, megöltek négy biztonsági őrt, de a szálloda vendégeinek nem esett bajuk - írta az MTI. 

A támadás a reggeli órákban történt Bosasso egyik szállodájában. Jusuf Mohamed, Bari körzet kormányzója beszámolt arról, hogy a terrorszervezet három harcosa támadta meg a hotelt. Tűzharcban megöltek négy biztonsági őrt, de ők is két embert vesztettek.

A tűzharc a szállodakomplexumon belül bontakozott ki. Szerencsére - mondta a kormányzó -, a támadók nem tudtak behatolni a szálloda szobáiba, az ott tartózkodó vendégeknek nem esett bajuk. Az egyik támadó megpróbált elmenekülni, de üldözőbe vették.

Az al-Shabaab fegyveresei számtalan véres támadást követtek el Szomáliában. Az iszlamista csoport célja, hogy kiűzze az Afrikai Unió békefenntartóit az országból, megdöntse a Nyugat támogatását élvező mogadishui kormányt, és Szomáliát a saría (iszlám törvénykezés) radikális értelmezésén alapuló állammá alakítsa át.