Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
2 °C
7 °C

Terroristák próbáltak lerohanni egy szomáliai szállodát

2017.02.08. 08:51

Az al-Shabaab szomáliai terrorszervezet fegyveresei megpróbáltak lerohanni szerdán egy szállodát Puntland autonóm régió székhelyén, megöltek négy biztonsági őrt, de a szálloda vendégeinek nem esett bajuk - írta az MTI. 

A támadás a reggeli órákban történt Bosasso egyik szállodájában. Jusuf Mohamed, Bari körzet kormányzója beszámolt arról, hogy a terrorszervezet három harcosa támadta meg a hotelt. Tűzharcban megöltek négy biztonsági őrt, de ők is két embert vesztettek.

A tűzharc a szállodakomplexumon belül bontakozott ki. Szerencsére - mondta a kormányzó -, a támadók nem tudtak behatolni a szálloda szobáiba, az ott tartózkodó vendégeknek nem esett bajuk. Az egyik támadó megpróbált elmenekülni, de üldözőbe vették.

Az al-Shabaab fegyveresei számtalan véres támadást követtek el Szomáliában. Az iszlamista csoport célja, hogy kiűzze az Afrikai Unió békefenntartóit az országból, megdöntse a Nyugat támogatását élvező mogadishui kormányt, és Szomáliát a saría (iszlám törvénykezés) radikális értelmezésén alapuló állammá alakítsa át.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport