Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A legendás légtornász-család öt tagja sérült meg egy balesetben

2017.02.09. 21:24

Baleset történt a floridai Sarasota városában egy cirkuszi előadásra gyakorló légtornászok edzésén. A legendás Wallenda-család légtornászai többek között arról híresek, hogy védőháló nélkül adják elő a mutatványaikat. Most is egy ilyenre edzettek, de összeomlott a kötélen egyensúlyozó emberpiramis, és a nyolc artista több mint 7 méter, vagyis nagyjából két emelet magasból zuhant a cirkusz padlójára. Öten sérültek meg, két sérültet intenzív osztályon kezelnek. Az orvosok szerint mindenki túl fogja élni a szerencsétlen balesetet.

Nick Wallenda New Yorkban két felhőkarcoló közt
Nick Wallenda New Yorkban két felhőkarcoló közt
Fotó: Brendan Mcdermid

A Wallenda-család a világ egyik leghíresebb légtornász dinasztiája, az 1700-as évek óta lépnek fel cirkuszban a mutatványaikkal. A család történetében többször előfordultak már halálos balesetek, 1962-ben egy előadáson két légtornász halt meg, egy pedig megbénult, amikor lezuhantak a magasból. A família egyik leghíresebb artistája, Karl Wallenda is fellépés közben halt meg 1978-ban, 73 évesen. Az ő mutatványát ismételte meg 30 évvel később, sikeresen az unokája, és a család mostani legnagyobb sztárja, Nik Wallenda. Ő később azzal lett világhírű, hogy átsétált a Niagara vízesés, illetve a Grand Canyonban felett kifeszített kötélen, utóbbit élőben közvetítette a tévé is az egész világon.

A mostani kunszt is egy világrekord-kísérletre való felkészülés volt, nyolc emberes kötéltáncos piramist ilyen magasan még soha senki nem mutatott be. A mutatványnak Nik is a része, a balesetben is benne volt, de sérülés nélkül megúszta.

Az előadás a sérülések ellenére sem marad el, de a műsort megváltoztatják. Az izgalmat és életveszélyt garantáló pont viszont marad, a baleset ellenére sem fognak védőhálót használni.