Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Külföldi tájakkal reklámozta Litvániát a helyi idegenforgalmi hivatal

2017.02.10. 18:44

Kénytelen volt távozni posztjáról a litván idegenforgalmi hivatal vezetője, mert legújabb online országimázskampányukban a hazai látnivalók mellett külföldi – finnországi és szlovákiai – tájakkal népszerűsítették hazájukat, írja az MTI.

Amikor kiderült a turpisság, az interneten mémek sokasága űzött gúnyt a tévedésből. A hivatal megpróbálta azzal védeni a baklövést, hogy „más országokban készült fotók is kelthetnek érzelmeket”, ez azonban nem hatotta meg sem a netezőket, sem a kormány tagjait, és a gazdasági miniszter lemondásra szólította fel Jurgita Kazlauskienét.

Ráadásul a sors fintoraként a Facebookon is futó kampány jelmondata éppen az volt, hogy „a valódi szép” (real is beautiful).

Első reakciójában még Saulius Skvernelis miniszterelnök is viccelt, és egy posztjában az Európai Bizottság brüsszeli székházát nevezte meg tréfásan a litván kormány új vilniusi épületeként, de végül csalásnak minősítette a történteket, és vizsgálatot követelt az ügyben.

A botrány nyomán az idegenforgalmi hivatal vezetője benyújtotta lemondását.