Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Erős földrengés volt a Fülöp-szigeteken

2017.02.11. 09:46

Földrengés volt a Fülöp-szigetek déli részén, legkevesebb négy ember életét vesztette, több mint százhúsz megsérült, sok épület és az energiahálózat egy része megrongálódott, fennakadások keletkeztek a közlekedésben - közölték a helyi hatóságok szombaton.

A 6,5-es erősségű földmozgás helyi idő szerint pénteken késő este történt Surigao del Norte tartományban, írta az MTI. 

Középpontja a tartományi székhelytől, Surigaótól 14 kilométerrel északnyugatra volt, viszonylag kis mélységben, 11 kilométerrel a felszín alatt - közölte az országos földrengéstani és vulkanológiai intézet egyik illetékese. Több mint száz utórengés is volt.

Szombaton megnyitották az iskolákat a tartományban azoknak, akiknek szállásra van szükségük. A haláleseteket lehulló törmelékek, tárgyak okozták - közölte a katasztrófavédelem egyik tisztségviselője. Csak a tartományi székhelyen 126 sérültről tudnak.

A surigaói repülőteret lezárták, mert repedések keletkeztek a leszállópályákon, és hasonló károk miatt vált járhatatlanná több közút is. A tartomány sok épülete áram nélkül maradt.