Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hóban-fagyban próbált Kanadába jutni a babakocsis szír család

2017.02.12. 11:24

Egy háromtagú szíriai családot fogtak el Quebec közelében a szombat reggeli órákban, akik az erdőn keresztül próbáltak meg az Egyesült Államokból Kanada területére jutni, írja honlapján a CBC.

A fiatal párt a bőröndjeikkel, illetve a babakocsiba ültetett, hároméves kislányukkal állították meg a kanadai határőrök egy olyan szakaszon, amelyet a hét minden napján, éjjel-nappal őriznek. Quebecnél egyébként kb. mínusz 15 fokot mutat a napokban a hőmérő.

A feltartóztatott családot előbb a Saint-Bernard-de-Lacolle településnél található határátkelőhöz viszik, ahonnan 48 órás megfigyelésre Lavalba szállítják át őket, csak később állhatnak majd bíróság elé.

A kanadai határrendészet szerint az elmúlt hónapokban jelentősen nőtt az erdőn keresztül Quebec felé tartó menekültek száma: két évvel ezelőtt, 2014 januárjában még csupán 46 ilyen esetről tudtak, idén januárban azonban ez a szám 452-re ugrott.