Árpád
-2 °C
4 °C

Újra zavargás volt Párizsban a gumibottal megerőszakolt férfi miatt

2017.02.12. 15:11

37 embert előállítottak vasárnapra virradó éjjel az egyik párizsi elővárosban, Bobigny-ban, ahol újra zavargások törtek ki egy békés tüntetés után, írja az MTI. A tüntetés kiállás volt amellett a Théo nevű, 22 éves fekete férfi mellett, akit február elején egy utcai igazoltatás során egy rendőr gumibottal megerőszakolt.

A rendőri erőszak ellen tiltakozó, körülbelül 2000 fős tömeghez csatlakoztak a randalírozók, akik megdobálták a helyszínt biztosító rendőröket, felgyújtottak két autót és több szemetest, feldúltak két üzletet és megrongálták a helyi buszpályaudvart is.

Théo bántalmazásában négy rendőr vett részt, mindannyiukat felfüggesztette állásukból a belügyminiszter. Egyiküket szexuális erőszakkal, a másik hármat csoportosan elkövetett szándékos erőszakkal gyanúsítják. A férfi még most is kórházban van. Kedd este Francois Hollande államfő meglátogatta és azt kérte, hogy mindenki bízzon az igazságszolgáltatásban. Théo maga is nyugalomra szólította fel a párizsi elővárosokat, ahol az elmúlt héten rendszeresek voltak a zavargások.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?